Wat doen wij

Wat doen wij voor ouders? Wij organiseren lezingen en behartigen de belangen van hoogbegaafde kinderen in de regio. Door middel van onze nieuwsbrief informeren wij over ontwikkelingen en activiteiten. Wij hebben regelmatig contact met Sine Limite, de overkoepelende scholenorganisatie met aandacht voor bijzondere leerlingen. Ieder jaar in januari is onze voorlichtingsavond over hoogbegaafdheid en middelbare scholen. Veel scholen uit de regio vertellen daar zelf wat zij extra slimme kinderen te bieden hebben. Soms zijn er borrels voor ouders of spelletjesmiddagen voor de kinderen om ouders en kinderen de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen. 
 
HORDe is een ouderwerkgroep die niet alleen iets voor ouders wil bieden, maar ook voor scholen. Uitnodigingen voor onze lezingen gaan altijd naar de interne begeleider en de directie van alle scholen in de regio. Onze thema-avonden worden dan ook niet alleen bezocht door ouders maar ook door leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden.
 
Regelmatig bereiken ons vragen via de mail van ouders over hun kind. Wij proberen deze vragen soms vanuit onze eigen ervaringen te beantwoorden, verwijzen door of brengen mensen met elkaar in contact.
 

Heeft u vragen of ervaringen laat het ons dan weten. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten, geeft u zich dan via deze site op voor de nieuwsbrief.